EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT is een methode die ontwikkeld is door Gary Craig. Het is een mengeling tussen oosterse wijsheden en westerse wetenschappelijke vaststellingen. Heel simpel gezegd; middels het kloppen op acupunctuurpunten wordt in ons brein een ontkoppeling gemaakt van een herinnering aan de emotie die daarbij hoort. Daardoor kan onze energie weer vrij stromen. Meer lezen over EFT kan op de site van Yvonne Toeset: www.eqlibre-eft.nl.
Kort samengevat: EFT is een simpele methode om allerlei negatieve emoties, die je rust verstoren, te neutraliseren. Je kunt daarbij denken aan stress, angsten, fobieën, negatieve overtuigingen, pijnlijke herinneringen uit je jeugd die je blijven achtervolgen of een nare gebeurtenis in het verkeer waardoor je daar last van blijft hebben in het hier en nu, fysieke klachten, traumatische ervaringen, faalangst, gevoelens van neerslachtigheid of een enorme ruzie die blijft hangen. Soms vinden die hun oorsprong in onze familiedynamieken en dan kijken we daar naar. Maar soms blijven die negatieve emoties te veel vastzitten in ons lijf en in ons brein. Daar kan je wat aan doen. Alles wat je innerlijke rust verstoord kan je middels EFT aanpakken. Zie het als een soort schoonmaak door je emotionele huishouden.
Ook al had ik vaker van EFT gehoord; in 2014 kreeg het een grotere betekenis in mijn leven. Eind 2013 kregen wij te horen dat de vader van onze kinderen, mijn ex-partner, ongeneeslijk ziek is. Hij heeft kanker. Dat was voor ons allemaal een traumatische ervaring. Om er beter te kunnen zijn voor mezelf, onze kinderen en ook hem zo nu en dan tot steun te kunnen zijn, wilde ik hulp voor mijn diepe verdriet en onmacht. Daardoor kwam ik in aanraking met Yvonne Toeset en EFT. Dat heeft mij zo gesteund dat ik uiteindelijk heb besloten daar zelf ook werk van te maken. Inmiddels ben ik dan ook zelf gecertificeerd EFT professional.

Ga terug naar Methodieken

 

 

Kim OonkKim Oonk

 

golf2


Welkom

Wie ben ik

Voor wie

Methodieken

Boeken

Tarieven

Links

Contact