Pubercoaching

Over de puberteit valt vanuit verschillende invalshoeken veel te vertellen. Voor mij is in ieder geval duidelijk dat de puberteit vooral gepaard gaat met onzekere gevoelens over zo ongeveer alles. En daarnaast willen pubers eigen verantwoordelijkheid dragen en als “volwassen” gezien worden. Dat kan voor ouders lastig zijn. Door ouders wordt dit gedrag vaak met zorgelijke gevoelens bekeken en de relatie kan verstoord raken.

Puber: “ blijf alsjeblieft zo dicht mogelijk bij mij uit de buurt”

Problemen op school, huiswerk niet maken en slechte cijfers halen, hebben soms wel eens met hele andere dingen te maken dan met schoolse aangelegenheden. Ik merk dat veel jongeren, waar ik mee te maken heb op school, vastlopen omdat ze problemen hebben van heel andere aard. Dat loopt uiteen van gepest worden via internet en daar niets over durven vertellen tot verdriet over echtscheiding, rouw, minderwaardigheidscomplexen, liefdesverdriet, depressieve gevoelens, gevoelens van er niet bij horen, met geheimen rondlopen, eetproblemen e.d. Met individuele hulp kunnen jongeren/leerlingen/pubers leren om zich in deze steeds veranderende maatschappij goed te kunnen redden.
Wat ik kan doen als coach is:

Aangezien ouders in het proces van hun kinderen onontbeerlijk zijn, begeleid ik steeds meer volwassenen  die worstelen met opvoedvragen maar ook met levensvragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan burnoutbegeleiding, rouwverwerking, omgaan met angsten, zelfvertrouwen opbouwen.

Ben je nieuwsgierig geworden of geïnteresseerd geraakt, laat wat horen!

 

Ga terug naar Pubercoaching/begeleiding

 

 

Kim OonkKim Oonk

 

golf2


Welkom

Wie ben ik

Pubercoaching/
begeleiding

Hulpverlening

Trainingen

Tarieven

Contact

Loesje1

Loesje2