Welkom

Wie ben ik

Voor wie

Methodieken

Boeken

Tarieven

Links

Contact

Mijn naam is Kim Oonk (1970)

Mijn naam is Kim Etta Petronella Oonk. Ik ben vernoemd naar mijn beide oma’s. Dat vind ik mooi. Zo heb ik van beide families alle “wijsheid” kunnen meenemen. Dat heb ik gedaan. Als hooggevoelig kind heb ik veel van mijn families “meegenomen”. Zowel dingen die mij hebben belemmerd in mijn leven als dingen waar ik energie uit heb gehaald. Ergens diep in mij wist ik steeds dat allerlei gevoelens, lichamelijke beperkingen, niet verklaarbare gedragingen van mezelf een diepere betekenis hadden. Ik wilde dat graag onderzoeken en begrijpen. Waar ik eerst dacht dat begrijpen met het hoofd te maken had, weet ik nu dat mijn “hart” en mijn lijf nog veel en veel en veel en veel wijzer zijn. En dat met die diepere verbinding mijn eigen “weg” steeds helderder wordt.
Na jarenlange ervaring als docent, mentor, vertrouwenspersoon en senior trainer in het voortgezet onderwijs, ben ik in 2011 voor mezelf gestart als coach.
Mijn praktijk voor hulpverlening heet In Beweging. Ik werk met kinderen, jongeren, volwassenen en organisaties, die om wat voor reden dan ook even niet meer verder komen. Ik help ze met zichzelf weer in beweging te brengen.  
Mijn belangrijkste manier van werken kan ik samenvatten in één woord: Verbinden.
Mijn overtuiging is dat ieder mens vanuit verbinding met de ander en zichzelf tot betere prestaties komt, maar ook een gelukkiger leven leidt.
Vanuit mijn hart kan ik zeggen dat dat niet altijd even makkelijk is en dat je daar als mens maar ook als bedrijf de nodige hulp bij kan gebruiken, zo nu en dan.
Vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf kan een mooiere wereld om je heen ontstaan.
Opleidingen, inspiratie en ervaring hebben mij de nodige tools gegeven om vanuit passie en wijsheid gericht te kunnen coachen.

Opleidingen:

NLP is een communicatietechniek die zich richt op veranderingsprocessen.
Ivan Boszormenyi-Nagy  is een van de grondleggers van het contextuele denken. Dat is een begeleidingsvorm, waarbij loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid in de dynamiek van menselijke relaties zeer belangrijke aspecten zijn. En waarbij  “onzichtbare bindingen” sterker werken dan zichtbare handelingen in het geven en nemen tussen mensen.
Systemisch werk is gebaseerd op de principes van familieopstellingen van Bert Hellinger. Kort gezegd gaat het ervan uit dat oplossingen voor problemen hun oorsprong vinden in het inzichtelijk maken van de dynamieken die zich in de familie (of in het bedrijf) hebben ontwikkeld. Mensen zijn vaak op disfunctionele manieren verbonden aan hun familie-systeem waardoor het moeilijk is om het eigen leven vorm te geven. Op deze andere manier kijken naar steeds terugkerende issues, is een zeer adequate manier om nieuwe inzichten te krijgen.

 

Ga terug naar Homepage

 

 

Kim OonkKim Oonk

 

golf2

Was Ben Word

Ik was het kind van de liefde
Ik was het meisje uit mijn klas
Ik was het grietje van de Mildert
Ik ben de meester van mijn lot
Ik ben de kenner van mijn wil
Ik ben de schepper van mijn hoop
Ik ben de leider van mijn geluk
Ik ben de lijder van mijn verdriet
Ik word de dood van een dag
Ik word de ziel van de Liefde